...

Aktualności

12 stycznia, 2023

Faszerowana papryka z mięsem i pęczakiem

Przepis na 1 porcję
1 porcja to 450kcal

Składniki
Papryka czerwona – 140 g (1 x Sztuka)
Cebula – 50 g (0.5 x Sztuka)
Kasza jęczmienna, pęczak – 50 g (3.3 x Łyżka)
Mielony filet z piersi indyka (bez skóry) – 50 g (0.5 x Porcja)
Koncentrat pomidorowy, 30% – 25 g (1 x Łyżka)
Mozzarella Light – 25 g (0.2 x Opakowanie)
Pietruszka, liście – 12 g (2 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek – 10 g (1 x Łyżka)
Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
Sposób przygotowania
1. Kaszę ugotuj
2. Obsmaż mięso z cebulką na małej ilości tłuszczu.
3. Mięso wymieszaj z pozostałymi składnikami (oprócz papryki) i posyp tartą lub drobno
pokrojoną mozzarellą light.
4. Wypełnij paprykę farszem i piecz ok 30 minut w temperaturze 160 stopni na
termoobiegu.

Udostępnij -

©2023 Strona autorstwa: Jakub Cichoń- Strony internetowe

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.